Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:59:00

Міський голова, виконавчі органи чи депутати – хто у Чернігові працює найбільш публічно? Результати вимірювання Індексу публічності 2017

25.04.2018   11:00Агенцiя

Дата та час: 25 квітня, 11:00

Місце: Прес-центр «Чернігівський вибір» (м. Чернігів, вул.. Шевченка, 5)

Організатор: Громадянська мережа ОПОРА

 

25 квітня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА у Чернігові презентуватиме результати пятого вимірювання Індексу публічності органів місцевого самоврядування.

На прес-конференції буде представлено рейтинг публічності 24 муніципалітетів, а також окремих суб’єктів дослідження – міських голів, виконавчих органів та депутатів міських рад. Окрім цього, експерти проаналізують сильні та слабкі сторони діяльності кожного субєкта моніторингу й розкажуть, які зміни та нові практики сприяли підвищенню рівня публічності Чернігова у всеукраїнському рейтингу 2017 року.   

Нагадаємо, що у попередні роки найвищі показники відкритості, прозорості та підзвітності демонстрували муніципалітети Івано-Франківська, Луцька, Вінниці та Києва. За підсумками вимірювання Індексу публічності 2014 та 2015 років Чернігів знаходився на 16 та 17 сходинках рейтингу. У 2016 році за підсумками дослідження наше місто зайняло 11 місце у загальноукраїнському рейтингу.

 Чи є ще в Україні непублічні муніципалітети, чи прогресують міста-лідери та яке місце у рейтингу цьогоріч визначено Чернігову, – розповімо під час прес-конференції.

Спікери заходу:

·         Наталія Висіканець, координатор кампанії «Вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування»  у Чернігові.

Контактна особа: Наталія Висіканець  – 095 285-05-39.

Довідково: Індекс публічності – це загальнонаціональна кампанія моніторингу прозорості, відкритості та підзвітності діяльності органів та посадових осіб  місцевого самоврядування. Об’єктом моніторингу є міські ради в обласних центрах України. У 2017 році вимірювання здійснювалося також у тимчасово перенесених обласних центрах Донецької та Луганської областей.

Проект реалізовується уже пятий рік поспіль й має на меті оцінити, наскільки публічно приймаються рішення і втілюється в життя політика муніципалітетів, і яким є внесок основних суб’єктів місцевого самоврядування – міського голови, депутатів та виконавчих органів – в цей процес. Система показників Індексу публічності розроблена на основі положень українського законодавства та міжнародних стандартів у сфері публічності муніципальної влади. Результатом проведеної кампанії є публікація щорічного всеукраїнського дослідження – «Індекс публічності місцевого самоврядування 2017». З результатами минулорічних вимірювань можна ознайомитися на сайті  www.publicityindex.org.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.