Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:13:17

Прес-конференція: "Як зробити профспілки реальним інструментом захисту працівників"

12.05.2016   13:00Агенцiя

12 травня о 13:00 в Громадському прес-центрі «Ініціатива» (м. Чернігів, вул. Шевченка, 46, офіс 18) відбудеться прес-конференція на тему: «Як зробити профспілки реальним інструментом захисту працівників».

У прес-конференції приймають участь:

Михайло ВОЛИНЕЦЬ, голова Конфедерації вільних профспілок України;
В’ячеслав ЛЕБІДЬ, громадський діяч, депутат Чернігівської міської ради 4,5,6 скликань;
Арсеній ПУШКАРЕНКО, радник голови Конфедерації вільних профспілок України.

Питання для обговорення:

1. Проект «Трудового кодексу України», прийнятий ВР у першому читанні неприпустимо порушує права працівників, не відповідає міжнародним нормам і стандартам.
2. Брак фінансування соціальної сфери призводить до затримки виплати заробітної плати, закриття установ соціальної сфери та скорочення робочих місць.
3. Вільні профспілки, як альтернатива старим, неефективним.
4. Хибність економічних «реформ», які проводяться виключно за рахунок погіршення соціально економічного становища громадян.
5. Неприпустимість утисків малого бізнесу, який для багатьох громадян став порятунком від безробіття.
6. Завдання Конфедерації вільних профспілок України на Чернігівщині: захист прав працівників, вироблення компромісів між працівниками та роботодавцями, сприяння відновленню виробництва та створенню нових робочих місць.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.