Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:37:25

Фестиваль скандинавської культури

25.07.2015   10:00Агенцiя

В Чернігові триватиме міжнародний фестиваль живої історії слов'яно - скандинавської культури «Княжа брама».

У рамках проведення фестивалю планується приїзд делегації Королівства Норвегія, в складі якої будуть учасники клубів історичного фехтування. Вперше в Чернігові на подібному заході будуть присутні справжні варяги клубу «AgderVikinglag».

Також очікуються представники клубів військово-історичної реконструкції «Берсерк», «Сталевий Бук» із міста Чернівці, «Рарог» з Нової Каховки, «Варуфорс», «Кенугард», «Вевериця», «Кітеж», «Яртур» з Києва, «Град Кривецький» з Кривого Рогу. Планується приїзд гостей і з Республіки Білорусь. Звичайно ж, будуть широко представлені історичні реконструктори з Чернігова.

Основне дійство фестивалю відбуватиметься 25 липня:
- з 10:00 на Алеї Героїв відкриється містечко майстрів;
- 12:00 – 17:00 – на Алеї Героїв пройде виступ клубів живої історії та історичного фехтування, де всі бажаючі зможуть приміряти обладунки і спробувати свої сили;
- 14:00 – 17:00 – виступи творчих колективів;
- 19:00 – 22:00 – творча програма переміститься до табору учасників.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини