Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:05:06

Кайдашева сім'я

13.03.2014   19:00Агенцiя

Народна музична комедія на 2 дії

У повісті «Кайдашева сім'я», як і в інсценованому творі, сюжет не складний – загострення взаємин у сім'ї між батьками і дітьми. В міру того, як дорослі сини створюють свої родини, влаштовують побут, борсаючись на невеличкому шматку батьківського поля і городу, не маючи змоги поліпшити своє економічне становище. Постійне прагнення знайти винуватого в усіх негараздах нелегкого селянського життя поступово перетворюється на самоціль. Та хіба тільки селянського? Те ж саме можна сказати й про деякі сім'ї і в інших соціальних прошарках нашого буття. Зрештою, деякі елементи таких взаємин можна спостерігати і на державному рівні, коли йде непримирима боротьба за «моє» і «твоє». Чимало прикладів з «Кайдашевої сім'ї» яскраво підтверджують і сьогодні актуальність цього блискучого гумористичного твору та його персонажів. Життєпис войовничої династії Кайдашенків, майстерно виведений на театральні підмостки, ставить за мету нагадати глядачу, що лайки, колотнечі та безкінечні сварки призводять до духовного зубожіння, до руйнування не тільки окремо взятої родини, а й усієї країни. Вистава закликає до примирення, до взаєморозуміння у стосунках, застерігає нас не перетворитися на «кайдашів»...

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини