Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:25:39

Міжнародна відеоконференція "Сприйняття Тараса Шевченка за межами України"

27.02.2014   14:00Агенцiя

Міжнародна відеоконференція «Сприйняття Тараса Шевченка за межами України» буде проведена 27 лютого в рамках відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Метою заходу, організованого Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації, є обмін думками щодо рецепції образу Кобзаря та його творчості за межами України.

В рамках заходу передбачається обговорення сприйняття образу, творчості Т.Шевченка як в тих країнах, в яких він безпосередньо бував, так і в тих, які мають опосередковане відношення до Кобзаря (спілкування з друзями-вихідцями з цих країн, поширення творчого доробку, наявність потужної української діаспори тощо); вшанування пам’яті Тараса Шевченка (найменування вулиць, культурних об’єктів, проведення різноманітних заходів тощо), значення творчого доробку Тараса Шевченка для країн-учасників конференції; інші історико-культурологічні та політичні аспекти, дискусійні моменти, можливі кроки держави України та її громадськості для поширення знання про Тараса Шевченка у світі.

Планується включення представників таких країн як: Польща, Казахстан, Росія, Естонія, Румунія, Бразилія, США.

До участі у заході запрошуються науковці, викладачі, аспіранти, студенти гуманітарних і художньо-творчих спеціальностей, журналісти, представники громадськості та всі ті, кого цікавить зазначена тематика.

Початок заходу: 27 лютого о 14.00.

Місце проведення: аудиторія №3 Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, пр-т Миру, 43.

Тел. для довідок: 676-052, 067-461-73-86.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини