Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:58:56

Форум "Від ідеї до успіху: місцеві ініціативи змінюють життя українських громад"

13.09.2013   10:00Агенцiя

13-14 вересня у Чернігові, у приміщенні готелю «Профспілковий» (вул. Шевченка, 105–а), відбудеться грандіозна подія, яка стане віхою багаторічної діяльності мережі «Громадські ініціативи України» – Всеукраїнський форум «Від ідеї до успіху: місцеві ініціативи змінюють життя українських громад».

Особливістю Форуму є акцент на тих активностях, які відбуваються безпосередньо у місцевих громадах, прямо впливаючи на життя людей. У рамках Форуму відбудуться представлення та обговорення найкращого досвіду громадської активності на місцевому рівні, а також майстер-класи, презентації, дискусії і живе спілкування успішних громадських активістів з усієї України.

 Місцем проведення Форуму не випадково був обраний Чернігів. Адже, за переконанням ініціаторів, громадська активність має ставати ближчою до місцевих громад. Певною специфікою розвитку громадського життя України стала концентрація на загальних напрямках, розробці загальних стратегій та концепцій на центральному рівні, що, безперечно, дуже важливо, але не менш важливою є безпосередня, щоденна і кропітка робота з конкретними проблемами «в полі». Саме цю прогалину покликаний заповнити Форум.

Однією з «родзинок» Форуму стане відзначення та нагородження найкращих громадських ініціатив у різних сферах, починаючи від екології і волонтерства до культури та благодійності - загалом відзначено буде вісім ініціатив.

У рамках Форуму відбудуться виступи представників міжнародних та донорських організацій, але найважливіше, що на ньому поділяться практичним досвідом свого успіху представники пересічних НУО України із невеликих населених пунктів України.

Як відзначив координатор мережі «Громадські ініціативи України» Юрій Степанець: «Ми сподіваємося, що Форум допоможе привернути увагу, у тому числі донорських організацій, до здобутків та потреб тих організацій, які щодня працюють у місцевих громадах. Для рекламування своєї роботи, тим більше на національному рівні, у них, як правило, не вистачає можливості, адже вони зосереджуються на безпосередній діяльності. Також переконані, що Форум стане джерелом натхнення і нових ідей, нових партнерств та успішних ініціатив для його учасників».

Запрошуємо представників національних та місцевих засобів масової інформації, Інтернет-ЗМІ та громадських журналістів взяти участь у цьому непересічному заході національного масштабу.

Початок реєстрації учасників Форуму 13 вересня о 9.30, «Навчально-методичний центр» Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (м. Чернігів, вул. Шевченка, 105–а).

 

Контакти:

Юрій Степанець, тел. 0679607264, vinmonp@gmail.com

Руслана Стасюк, тел. 050 140 53 16, 096 464 88 33, ruslana.stasiuk@gmail.com

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини